Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2015-2016 1. Dönem Yeni Kayıt İşlemleri

Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2015-2016 1. Dönem Yeni Kayıt İşlemleri 24 Ağustos – 19 Eylül 2015 Tarihlerinde, Aktif Ve Donuk Öğrenciler İçin Kayıt Yenileme İşlemleri İse 01-19 Eylül 2015 Tarihlerinde Yapılacaktır

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?

a) Mesleki Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Her yaşta başvurmak mümkündür.

b) İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar.

c) Bakanlığımıza bağlı veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki genel lise ve Meslek Liselerinden ayrılanlar.

d) Astsubay hazırlama okulları, Anadolu öğretmen liseleri, sağlık meslek liseleri, Anadolu güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, sosyal bilimler liseleri, askeri liseler, Anadolu lisesi türü okulların fen liseleri alanı programı uygulayan liselerden ayrılanlar, resmî ve özel Anadolu liseleri, yabancı dil ağırlıklı liseler, sağlık meslek liseleri ve fen liselerinden ayrılanlar.

e) Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı ancak öğrencilik durumu Silik olanlar veya Mesleki Açık Öğretim Lisesinden tasdikname alanlar.

f) Açık Öğretim Lisesinden ayrılanlar.

g) Yurt dışında öğrenim görmüş olanların öğrenim düzeylerini gösteren denklik belgeleri, yukarıdaki şartlardan birisini taşıyanlar, (Denklik belgesi ile Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt için başvuran öğrencilerin denklik belgesinde belirtilen düzeylere göre, ilköğretim okulu mezunu veya lise ara sınıf öğrencisi olarak kaydı yapılır. Lise ara sınıf seviyesindeki öğrencilerin denklik belgesinde; toplam dönemi, toplam kredisi ve alanlara göre kredisi ile döneminin belirtilmiş olması gerekmektedir)

KAYIT YENİLEME

1.            Kayıt yenileme ücretini yatıran öğrenciler, Halk Eğitimi Merkezi veya yüz yüze eğitim yapılan okullara başvurarak kayıt yenileme işlemini yaptıracaklardır,

2.            Ücret muafiyeti olan öğrenciler durumlarını belgelendirmeleri halinde kayıt yenileme ücreti yatırmayacaklardır. Ücret muafiyet belgelerinin bir örneği, üzerine öğrenci numarası yazılarak Halk Eğitimi Merkezi veya yüz yüze eğitim yapılan okul müdürlükleri tarafından Mesleki Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü´ne gönderilecektir.

3.            Kayıt yenileme ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu Halk Eğitimi Merkezi veya yüz yüze eğitim yapılan okul Müdürlüklerinde kalacaktır.

4.        Kayıt yenileme yapan öğrencilerimiz ders seçim işlemlerini yaptıktan sonra Halk Eğitimi Merkezlerinden kitaplarını alabileceklerdir.

Kimlerden Kayıt Ücreti Alınmaz?

• a) 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında yaralanan gazilerimiz ile bu mücadelede şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
  • b) Terörle mücadele görevini yaparken yaralanan gazilerimiz ile şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
  • c) İstiklal madalyası verilmiş, Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlananlar;
  • d) Mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilenler,

Yukarıdaki şartlardan birini taşıyan öğrencilerimiz durumlarını belgelendirmek şartıyla diploma harcı dışında, yeni kayıt, kayıt yenileme ve eğitim giderleri alınmayacaktır

Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2015-2016 1. Dönem yeni kayıt işlemleri 24 Ağustos – 19 Eylül 2015 tarihlerinde, Aktif ve donuk öğrenciler için kayıt yenileme işlemleri ise01-19 Eylül 2015 tarihlerinde yapılacaktır.

Yeni kayıt olacak öğrencilerimiz kayıt olmak yüz yüze eğitim almak istedikleri okulu-alanı ve bu alan için belirlenen kontenjanları internet sitemizden takip edebilirler. Kontenjan giriş işlemi 14 Ağustos 2015 tarihine kadar yüz yüze eğitim veren okullar tarafından sisteme girilmeye devam edecektir. Bu tarihe kadar istediğiniz alanın istediğiniz bölgede açılıp açılmadığını görebilirsiniz.

Mesleki Açık Öğretim Lisesine aşağıda sayılan öğrenci grupları kayıt yaptırabilir.

·         İlköğretim okulu/ortaokuldan mezun olanlar ile ortaokul veya imam hatip ortaokulunu tamamlayanlar, ( eski ortaokul, ilköğretim mezunları ile 8. Sınıfı tamamlayanlar)

·         Bakanlığa veya diğer bakanlıklara bağlı ortaöğretim düzeyindeki okullardan ayrılanlar, (tasdiknameli öğrenciler)

·         Ortaöğretim kurumundan mezun olanlar ( lise diplomalılar)

·         Denklik belgelerinde belirtilen öğretim düzeylerinin yukarıdaki şartlardan birisini taşıması durumunda, yurt dışında öğrenim görmüş olanlar,

Mesleki açık öğretim Lisesine kayıt olan öğrenciler, ortak kültür derslerini (Dil Anlatım, Türk Edebiyatı , Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi vs.) uzaktan eğitim ile alırlar bu derslerin devam mecburiyeti bulunmaz, dönem sonlarında takvimde belirlenen tarihlerde sınav yapılır. Meslek (alan/dal ) dersleri ise yüz yüze eğitim ile okutulmaktadır. Yüz yüze eğitim, Mesleki Açık Öğretim Lisesi kayıt işlemlerini yapan okul müdürlüklerinin belirleyeceği gün ve saatlerde (akşamları-hafta sonu) yapılır. Kayıt olacak öğrencilerin devam mecburiyeti olan yüz yüze eğitim uygulamasını  mutlaka göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.