Okulumuz Öğrenci ve Personelleri Yangın ve Sivil Savunma Tatbikatları Gerçekleştirdi

Okulumuz öğrencileri 13.10.2022 tarihinde olası yaygın ve savaş tehdidine karşı tatbikat yaptı

17.10.2022 251

Kaman Fatma Bacı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 13.10.20222 Perşembe günü okulumuzun Sivil Savunma kulübü çalışmaları kapsamında yapılan tatbikata, okul müdürümüz Hasan YURDAKUL, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Senaryo gereği öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz kimyasal ve biyolojik silah saldırısı sırasında ve sonrasında nelere dikkat etmeleri ve neler yapacakları konularında bilgilendirildi ve çıkabilecek yangında neler yapması gerektiği konusunda uygulamalar yapıldı . Kimyasal ve Biyolojik Silah Saldırısı  tatbikatının başarılı geçmesinin ardından okul bahçesinde toplanan öğrencilere konuşma yapan Okul Müdürü Hasan YURDAKUL , tatbikatın genel amacının olası saldırı ve yangınlara karşı öğrencilerimizin bilgilendirilmesi olduğunu, bu tür tatbikatların olası saldırılar ve yangınlarda  can kaybının önüne geçebileceği yangından korunmanın "Afet Bilinci" olduğuna dikkat çekti.Ayrıca, saldırı ve yangın sırasında ve sonrasın da panik yapmamanın ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan Okul Müdürü  , öğrencilerimize ve öğretmenlerimize tatbikata verdikleri önemden dolayı teşekkür ediyorum, şeklinde konuştu.

17-10-202217-10-202217-10-202217-10-2022